Et vildt ophold - retreat:
23-25. september 2022 og 7-9. oktober

Rødkløver.jpg

Vitalt kosttilskud

I dag har vi mere end nogensinde brug for vilde plantefødevarer. Det er en trist kendsgerning, at industrielt landbrug har frataget vores dyrkede frugt, korn og grøntsager vigtige næringsstoffer. Jorden er blevet så udpint (for ikke at nævne mættet med herbicider og pesticider), at den er udtømt for de vigtige vitaminer og mineraler, vi skal bruge for at trives. Men vilde plantefødevarer – fyldt med vitaminer, mineraler, fedtsyrer, phytonutrients og antioxidanter, der er så mangelfulde i vores konventionelle kost – er verdens mest ernæringsmæssige potente superfoods.

 

Urter, vilde planter, baghaveukrudt, blomster, rødder og bær

I dag kaldes mange af de vilde planter for ukrudt, andre kaldes invasive, men alle fyldte de tidligste kogegryder hos vores forfædre og fortsatte med at blive indsamlet og spist for deres sundhedsfremmende egenskaber - længe efter, at landbruget var etableret. Faktisk udgjorde vilde fødevarer engang en slags "medicinsk køkken", som vores forfædre nød godt af rundt omkring i verden - og som naturlæger længe har vidst - er mange vilde fødevarer så propfulde af helbredende næring, at de er veritabel medicin.

Mens mange af disse planter prydede vores bedsteforældres middagstallerkener, fyldte deres spisekammer og medicinskabe for blot et par generationer siden, er de i dag enten glemt eller klassificeret som ukrudt. Og det er grunden til, at mange urtelæger ikke tror, at det er tilfældigt, at moderne livsstilssygdomme for alvor har floreret siden de vilde plantefødevarer forsvandt fra vores kost.

"Wildcraft" - lær at samle jordens ældste planter og forvandle dem til lækre opskrifter, retter og festmåltider.

At indsamle og spise, hvad moder natur tilbyder af vilde planter- på det tidspunkt hun tilbyder det - er ikke kun gratis, men også både nemt at lave mad med og samtidig lækkert og godt for dig. Alene det, at indtage bare én vild plante om dagen kan betyde meget i forhold til, at forbedre vores helbred. Og hvis det ikke er begrundelse nok til at lære mere om de vilde fødevarer, der vokser rundt omkring dig - så tænk samtidig på, at det vil hjælpe med at styrke den lokale fødevaresikkerhed og er ideelt til, at genskabe et forhold til naturen, der er godt for både os og planeten.

Bestil et Vildt ophold på Alsbrogaard Bed & Breakfast med fuld pension, sanketur, vejledning og workshop.

2 overnatninger

2 x aftensmad

2 x morgenmad

1 x frokost

Undervisning, sanke og madworkshop

Kr. 2.495,- pr. person

Vil du vide mere - så skriv til os her

Bestil her knap.jpg